Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki mojego dzieciństwa.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Składniki
Ugotowałam soczewicę, czerwona łatwiej się rozpada i właściwie gotuje się 15 minut. Soczewicę przesmażyłam na zrumienionej cebuli ze smalcem ze skwarkami. Część cebuli odjęłam do okrasy.
Do mąki dodałam sól i olej. Wmieszałam go nożami.
Potem dodałam wodę i też wmieszałam nożami.
Dodałam jajo i też je wmieszałam. A teraz trzeba pobrudzić ręce i wyrobić ciasto.
Ciasto wałkowałam partiami, a ciasto trzymałam przykryte miską. Wykroiłam ciasto, nakładałam farsz i zaklejałam pierogi.
Ugotowane pierogi, w osolonej wodzie, polałam domowym smalcem ze skwarkami i zrumienioną cebulą. Z podanych proporcji powinno wyjść około 50 pierogów. Smacznego :)