Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki mojego dzieciństwa.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2315
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3447
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4150
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73865
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 563
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2315
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3447
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4150
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73865
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 563
Składniki
Ugotowałam soczewicę, czerwona łatwiej się rozpada i właściwie gotuje się 15 minut. Soczewicę przesmażyłam na zrumienionej cebuli ze smalcem ze skwarkami. Część cebuli odjęłam do okrasy.
Do mąki dodałam sól i olej. Wmieszałam go nożami.
Potem dodałam wodę i też wmieszałam nożami.
Dodałam jajo i też je wmieszałam. A teraz trzeba pobrudzić ręce i wyrobić ciasto.
Ciasto wałkowałam partiami, a ciasto trzymałam przykryte miską. Wykroiłam ciasto, nakładałam farsz i zaklejałam pierogi.
Ugotowane pierogi, w osolonej wodzie, polałam domowym smalcem ze skwarkami i zrumienioną cebulą. Z podanych proporcji powinno wyjść około 50 pierogów. Smacznego :)