Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem niedawno spróbowałam zrobić farsz z tego właśnie twarogu i ziemniaków. Ale z samym twarogiem są jeszcze lepsze. Polecam do wypróbowania.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 614
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 90
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2744
Polecam.
Odsłon: 493
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 614
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 90
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2744
Polecam.
Odsłon: 493
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Składniki
Ciasto: ---------- 3 szklanki mąki 1 łyżeczkę soli 100 g masła 1 szklanka gorącej wody Do miski wsypać mąkę, zrobić w niej dołek, wrzucić masło i sól, zalać wodą. Wymieszać drewnianą łyżką a po lekkim przestygnięciu-przełożyć na blat i dokładnie wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny aby "wypoczęło". Ciasto jest mięciutkie i elastyczne.
Ser zmielić, wymieszać z pieprzem i papryką. Soli nie musimy dodawać bo ser jest wystarczająco słony.
Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło i mieszać do rozpuszczenia. Polać ugotowane pierogi. Na środku talerza można umieścić 1-2 łyżki kwaśnej śmietany.