Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki, mm.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 118
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 114
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22667
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 118
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 114
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22667
Składniki
Wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy (kilka odkładamy do dekoracji).
Ciasto: mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkujemy. Literatką wykrawamy kółka. Na każde kładziemy po 1-2 wiśnie, składamy na pół, zlepiamy brzegi. Pierogi wkładamy partiami do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia.
Sos: żółtka wkładamy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i olejek, mieszamy. Ubijamy na parze. Studzimy. Pierogi polewamy sosem i oprószamy cynamonem. Dekorujemy miętą i wiśniami, Smacznego.