Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki, mm.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 164
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 100
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 164
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 100
Składniki
Wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy (kilka odkładamy do dekoracji).
Ciasto: mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkujemy. Literatką wykrawamy kółka. Na każde kładziemy po 1-2 wiśnie, składamy na pół, zlepiamy brzegi. Pierogi wkładamy partiami do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia.
Sos: żółtka wkładamy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i olejek, mieszamy. Ubijamy na parze. Studzimy. Pierogi polewamy sosem i oprószamy cynamonem. Dekorujemy miętą i wiśniami, Smacznego.