Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sprawdzony przepis który wykonany jest z naszych polskich naturalnych produktów .
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Zagniatanie ciasta: mąkę przesiewamy przez sitko aby nabrała puszystości, dodajemy ciepłe mleko , wodę , olej - zagniatamy.Ciasto powinno mieć konsystencję elastycznej masy , powinno odklejać się z łatwością od dłoni. Odkładamy gotowe ciasto na ciepłą pokrywkę i nakrywamy ściereczką. Przystępujemy do przygotowania farszu. Na średnio rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło , następnie przeciskamy przez praskę czosnek , delikatnie podsmażamy. Dodajemy szpinak podsmażamy do momentu całkowitego rozmrożenia.Odstawiamy do przestygnięcia.Dodajemy ser feta, biały ser , ser żółty pokrojony w bardzo małą kosteczkę , jako.Wszystko dokładnie mieszamy , ja to robię malakserem , powstanie nam jednolita masa ,teraz dodajemy sól do smaku.
Gotowe ciasto porcjujemy na mniejsze kawałki. Na stolnicy wysypujemy odrobinę mąki , tak aby ciasto które będziemy rozwałkowywać nie przyklejało nam się do wałka. Każdy plaster ciasta rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm, formą do pierogów lub jak nie posiadamy takiej używamy np. szklanki wykrawamy krążki .Każdy krążek nadziewamy farszem szpinakowym , a następnie sklejamy brzegi. Na przygotowanym wcześniej blacie podsypanym mąką układamy gotowe pierożki. Następnie na wrzącą i osolona wodę wrzucamy pierogi.Czekamy tylko do wypłynięcia na wierzch. Wykładamy na talerz i polewamy masełkiem.
Formowanie pierożków.