Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sprawdzony przepis który wykonany jest z naszych polskich naturalnych produktów .
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11780
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 841
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11780
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 841
Składniki
Zagniatanie ciasta: mąkę przesiewamy przez sitko aby nabrała puszystości, dodajemy ciepłe mleko , wodę , olej - zagniatamy.Ciasto powinno mieć konsystencję elastycznej masy , powinno odklejać się z łatwością od dłoni. Odkładamy gotowe ciasto na ciepłą pokrywkę i nakrywamy ściereczką. Przystępujemy do przygotowania farszu. Na średnio rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło , następnie przeciskamy przez praskę czosnek , delikatnie podsmażamy. Dodajemy szpinak podsmażamy do momentu całkowitego rozmrożenia.Odstawiamy do przestygnięcia.Dodajemy ser feta, biały ser , ser żółty pokrojony w bardzo małą kosteczkę , jako.Wszystko dokładnie mieszamy , ja to robię malakserem , powstanie nam jednolita masa ,teraz dodajemy sól do smaku.
Gotowe ciasto porcjujemy na mniejsze kawałki. Na stolnicy wysypujemy odrobinę mąki , tak aby ciasto które będziemy rozwałkowywać nie przyklejało nam się do wałka. Każdy plaster ciasta rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm, formą do pierogów lub jak nie posiadamy takiej używamy np. szklanki wykrawamy krążki .Każdy krążek nadziewamy farszem szpinakowym , a następnie sklejamy brzegi. Na przygotowanym wcześniej blacie podsypanym mąką układamy gotowe pierożki. Następnie na wrzącą i osolona wodę wrzucamy pierogi.Czekamy tylko do wypłynięcia na wierzch. Wykładamy na talerz i polewamy masełkiem.
Formowanie pierożków.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Niepowtarzalna, niebanalna, oryginalna, pyszna, świąteczna tarta z białą kieł...
Odsłon: 24
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 2746