Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na ciasto : pół kg mąki, pół łyżeczki soli, szklanka ciepłej wody. ( opcjonalnie trochę szpinaku dla koloru:)) Składniki na farsz : mozzarellla ,( ta w opakowaniu z wodą) feta, szpinak,czosnek, cebula, pieprz, odrobina soli. Z powyższych składników wyrabiamy ciasto na pierogi, formujemy kółka. odstawiamy. Przygotowujemy farsz. szpinak u mnie akurat mrożony (1torebka) mrożony wrzucam do garnka . 1 cebule kroję w kostke smażę na patelni do zarumienienia, odstawiam. pół kostki fety kroję na kosteczki tak samo jak mozzzarelle. Wszystkie składniki ze sobą mieszkam , 2 ząbki czosnku wyciskam przez praske i również dodaje. doprawiam solą pieprzem. Odstawiam do wystygnięcia. Jak wszystko ostygnie mieszam i nadziewam masa ciasto. Wodę gotuje z dodatkiem odrobiny soli. wrzucam pierogi na gotującą wodę. Gotuje do ich wypłyniecia. czas przygotowania niecała godzina. Pierogow z tej ilości wychodzi ok 22 sztuk. Życzę smacznego:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Jak w opisie