Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13270
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10738
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 313
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8308
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13270
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10738
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 313
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8308
Składniki
FARSZ: Na niewielkiej ilości oliwy smażymy szpinak, aż całkowicie odparuje woda, dodajemy ząbek czosnku.
Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
Ciasto: Do mąki dodajemy sól, wlewamy wodę i wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiam na ok. 20 minut do lodówki. Po upływie czasu wałkujemy porcje ciasta, wykrajamy kółka, nakładamy farsz i kleimy pierogi. Ze względu na to, ze farsz jest dość mokry pierogi robię mniej tradycyjnie: na jedno wykrojone kółko nakładam farsz, drugim kółkiem nakrywam farsz i lepię brzegi trzonkiem łyżeczki. Gotuję w osolonej wodzie. Można okrasić smażoną cebulką.