Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 370
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1477
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Polecam.
Odsłon: 370
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1477
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Składniki
FARSZ: Na niewielkiej ilości oliwy smażymy szpinak, aż całkowicie odparuje woda, dodajemy ząbek czosnku.
Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
Ciasto: Do mąki dodajemy sól, wlewamy wodę i wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiam na ok. 20 minut do lodówki. Po upływie czasu wałkujemy porcje ciasta, wykrajamy kółka, nakładamy farsz i kleimy pierogi. Ze względu na to, ze farsz jest dość mokry pierogi robię mniej tradycyjnie: na jedno wykrojone kółko nakładam farsz, drugim kółkiem nakrywam farsz i lepię brzegi trzonkiem łyżeczki. Gotuję w osolonej wodzie. Można okrasić smażoną cebulką.