Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
FARSZ: Na niewielkiej ilości oliwy smażymy szpinak, aż całkowicie odparuje woda, dodajemy ząbek czosnku.
Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
Ciasto: Do mąki dodajemy sól, wlewamy wodę i wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiam na ok. 20 minut do lodówki. Po upływie czasu wałkujemy porcje ciasta, wykrajamy kółka, nakładamy farsz i kleimy pierogi. Ze względu na to, ze farsz jest dość mokry pierogi robię mniej tradycyjnie: na jedno wykrojone kółko nakładam farsz, drugim kółkiem nakrywam farsz i lepię brzegi trzonkiem łyżeczki. Gotuję w osolonej wodzie. Można okrasić smażoną cebulką.