Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ziemniaczane z curry

Pierogi ziemniaczane z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2495 Ocena: 17559

Dodano:

Odsłon: 930

Smaczne i tanie pierogi na obiad.

Składniki

  • 1 kg mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka stopionego masła
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • Składniki na farsz:
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 biała cebula
  • 1 płaska łyżka curry
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • masło i bułka tarta do okraszenia pierogów
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi ziemniaczane z curry

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z podanych składników zgnieść ciasto i odłożyć na pół godziny aby odpoczęło. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli, utłuc z curry i pieprzem do smaku. Cebulę posiekać, przysmażyć złociście na maśle i dodać do ziemniaków. Przygotowane cisto cienko rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wycinać szklaną kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzątek i gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone masełkiem przysmażonym z dodatkiem bułki tartej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń