Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie pierogi na obiad.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 944
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1907
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6477
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 944
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1907
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6477
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zgnieść ciasto i odłożyć na pół godziny aby odpoczęło. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli, utłuc z curry i pieprzem do smaku. Cebulę posiekać, przysmażyć złociście na maśle i dodać do ziemniaków. Przygotowane cisto cienko rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wycinać szklaną kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzątek i gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone masełkiem przysmażonym z dodatkiem bułki tartej.