Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie pierogi na obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13282
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5044
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13282
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5044
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zgnieść ciasto i odłożyć na pół godziny aby odpoczęło. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli, utłuc z curry i pieprzem do smaku. Cebulę posiekać, przysmażyć złociście na maśle i dodać do ziemniaków. Przygotowane cisto cienko rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wycinać szklaną kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzątek i gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone masełkiem przysmażonym z dodatkiem bułki tartej.