Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi ziołowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę przesiej do dużej miski, usypując z niej kopczyk. Dodaj szczyptę soli, zrób wgłębienie w mące i wbij całe jajko. Dodaj olej, gorącą wodę i wymieszaj. Następnie zagnieć elastyczne ciasto. Gdy wszystkie ładnie się połączą, przełóż ciasto na blat lub stolnicę i jeszcze zagniataj. Następnie owiń je folią i odstaw na godzinę do lodówki.
W tym czasie przygotuj farsz. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i przeciśnięty czosnek. Do zmielonego twarogu dodaj czosnek i cebulę oraz śmietanę, żółtko, zioła i przyprawy; wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, pokrój radełkiem na kwadraty. Na połowę z nich nałóż farsz.
Przykryj pozostałymi kwadracikami ciasta i zlepiaj brzegi. Gotowe pierogi gotuj w osolonym wrzątku. Podawaj od razu – z gałązkami rozmarynu i paskami suszonych pomidorów oraz z roztopionym masłem ziołowym.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie