Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki faszerowane rybą"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Cebulę posiekaj, posyp odrobiną soli, by zmiękła, po czym zeszklij na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż kilka minut, a potem dołóż rybę. Gotową podziel na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z warzywami oraz pieprzem.
Rozwiń rolkę ciasta i za pomocą szklanki wykrój z niej koła.
Każdy kawałek oprósz mąką. Ułóż po porcji farszu. Zlep brzegi, a następnie posmaruj pierożki roztrzepanym żółtkiem. Włóż je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV