Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki faszerowane rybą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14672
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6051
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14672
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6051
Składniki
Cebulę posiekaj, posyp odrobiną soli, by zmiękła, po czym zeszklij na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż kilka minut, a potem dołóż rybę. Gotową podziel na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z warzywami oraz pieprzem.
Rozwiń rolkę ciasta i za pomocą szklanki wykrój z niej koła.
Każdy kawałek oprósz mąką. Ułóż po porcji farszu. Zlep brzegi, a następnie posmaruj pierożki roztrzepanym żółtkiem. Włóż je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV