Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki faszerowane rybą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę posiekaj, posyp odrobiną soli, by zmiękła, po czym zeszklij na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż kilka minut, a potem dołóż rybę. Gotową podziel na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z warzywami oraz pieprzem.
Rozwiń rolkę ciasta i za pomocą szklanki wykrój z niej koła.
Każdy kawałek oprósz mąką. Ułóż po porcji farszu. Zlep brzegi, a następnie posmaruj pierożki roztrzepanym żółtkiem. Włóż je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV