Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi nie tylko najmłodsi ale i starsi. Są bardzo smaczne i pięknie pachną malinami.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Składniki
Gorącą wodę przelać do półlitrowego kubka, dodać masło . Mieszać aż masło się rozpuści. Do miski przesiać mąkę, dodać sól i wlać gorącą wodę z masłem. Przemieszać drewnianą łyżką (bo jest gorące). Po chwili przełożyć na blat i wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć miską i odstawić na pół godziny by ciasto "odpoczęło:
Oba serki dokładnie zmiksować z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki by masa trochę stężała bo jest dosyć rzadka i trudno się zlepia pierogi. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki i na każdy kłaść po łyżeczce serka oraz po 2-3 maliny. Zlepiać. Gotować 2 minuty po wypłynięciu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę. Wymieszać dokładnie i polać pierożki przed podaniem. Udekorować świeżymi malinami.