Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi nie tylko najmłodsi ale i starsi. Są bardzo smaczne i pięknie pachną malinami.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Składniki
Gorącą wodę przelać do półlitrowego kubka, dodać masło . Mieszać aż masło się rozpuści. Do miski przesiać mąkę, dodać sól i wlać gorącą wodę z masłem. Przemieszać drewnianą łyżką (bo jest gorące). Po chwili przełożyć na blat i wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć miską i odstawić na pół godziny by ciasto "odpoczęło:
Oba serki dokładnie zmiksować z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki by masa trochę stężała bo jest dosyć rzadka i trudno się zlepia pierogi. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki i na każdy kłaść po łyżeczce serka oraz po 2-3 maliny. Zlepiać. Gotować 2 minuty po wypłynięciu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę. Wymieszać dokładnie i polać pierożki przed podaniem. Udekorować świeżymi malinami.