Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi nie tylko najmłodsi ale i starsi. Są bardzo smaczne i pięknie pachną malinami.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13092
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 51
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 48
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13092
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 51
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 48
Składniki
Gorącą wodę przelać do półlitrowego kubka, dodać masło . Mieszać aż masło się rozpuści. Do miski przesiać mąkę, dodać sól i wlać gorącą wodę z masłem. Przemieszać drewnianą łyżką (bo jest gorące). Po chwili przełożyć na blat i wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć miską i odstawić na pół godziny by ciasto "odpoczęło:
Oba serki dokładnie zmiksować z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki by masa trochę stężała bo jest dosyć rzadka i trudno się zlepia pierogi. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki i na każdy kłaść po łyżeczce serka oraz po 2-3 maliny. Zlepiać. Gotować 2 minuty po wypłynięciu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę. Wymieszać dokładnie i polać pierożki przed podaniem. Udekorować świeżymi malinami.