Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś gęsi w żurawinie"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Piersi gęsi natrzyj czosnkiem granulowanym, posyp majerankiem, solą i pieprzem. Ułóż w formie, przykryj folią, wstaw na noc do lodówki.
Mięso posyp żurawiną, podlej wodą. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pół godziny przed końcem zdejmij pokrywkę, żeby gęś się zarumie niła. Podczas pieczenia piersi gęsi często podlewaj tworzącym się sosem.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 12, cena za porcję 6,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie