Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia". Świetna propozycja na ciepłe danie, również na zimną przekąskę.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 366
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15192
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 366
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15192
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Składniki
Mięso nacieramy roztartymi ziołami i przyprawami, skórę naciągamy tak, aby mięso nie było odsłonięte, przypinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy skórą do góry, skrapiamy roztopionym tłuszczem, zrumieniamy w piekarniku (220 °C), po czym lekko skrapiamy wodą i pieczemy w temperaturze 190°C. Śliwki zalewamy gorącą wodą, gdy napęcznieją, razem z pokrojonymi w ćwiartki jabłkami dodajemy do mięsa. Pieczemy do jego miękkości, pozostawiamy w wyłączonym piekarniku na kwadrans. Przed podaniem mięso oddzielamy od kości, kroimy na plasterki, dodajemy owoce i polewamy powstałym podczas pieczenia sosem.