Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia". Świetna propozycja na ciepłe danie, również na zimną przekąskę.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 882
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 882
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso nacieramy roztartymi ziołami i przyprawami, skórę naciągamy tak, aby mięso nie było odsłonięte, przypinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy skórą do góry, skrapiamy roztopionym tłuszczem, zrumieniamy w piekarniku (220 °C), po czym lekko skrapiamy wodą i pieczemy w temperaturze 190°C. Śliwki zalewamy gorącą wodą, gdy napęcznieją, razem z pokrojonymi w ćwiartki jabłkami dodajemy do mięsa. Pieczemy do jego miękkości, pozostawiamy w wyłączonym piekarniku na kwadrans. Przed podaniem mięso oddzielamy od kości, kroimy na plasterki, dodajemy owoce i polewamy powstałym podczas pieczenia sosem.