Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kaczki z czereśniami"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 87
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 109
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 87
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 109
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 123
Składniki
Umyj mięso i osusz, ponacinaj skórę. Wymieszaj cukier, sól i miks przypraw. Natrzyj mięso. Włóż do miski skórą do góry i zalej brandy. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Wyjmij mięso z marynaty. Podsmaż piersi na mocno rozgrzanej patelni. Najpierw ułóż je skórą do dołu, po 2-3 minutach obróć. Smaż kolejne 2-3 minuty. Następnie przełóż do żaroodpornej formy i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut.
Pozostaw na patelni łyżkę tłuszczu ze smażenia kaczki, resztę odlej. Pokrój drobno szalotki. Podsmaż je na tłuszczu (minuta), dodaj przekrojone i wydrylowane czereśnie. Smaż minutę, dodaj zachowaną marynatę z brandy i duś minutę. Trzymaj w cieple.
Wyjmij mięso z piekarnika, skóra powinna być mocno chrupiąca. Przykryj na 5 minut, aby mięso doszło. Przed podaniem przekrój piersi, polej sosem, posyp listkami szpinaku.Źródło: Olivia