Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka pod majonezową pierzynką z ryżem i szparagami z szynką parmeńską.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Gotujemy ryż, po odsączeniu mieszamy z curry
Pierś kurczaka: 1. Delikatnie rozbijamy pierś na płasko 2. Przyprawiamy sól, pieprz, majeranek - tylko jedna strona 3. Smarujemy musztardą - ta sama strona
PIERZYNKA Do pojemnika: pokrojona drobno dymka, pomidorki, starty czosnek, pokrojona cebula, starte jajka Przyprawiamy solą i pieprzem Dodajemy majonez i wszystko mieszamy Ścieramy ser
Na blachę kładziemy papier do pieczenia Układamy piersi. Na pierś nakładamy pierzynkę Pierzynkę obsypujemy serem Szparagi owijamy szynką 2x po dwie sztuki, smarujemy oliwą
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Pieczemy 20 minut Pierś i szparagi pieczemy w piekarniku razem , z tym, ze szparagi wyciągam po 15 minutach.
Podajemy z ugotowanym w między czasie ryżem. Miód w gębie. Polecam!