Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka pod majonezową pierzynką z ryżem i szparagami z szynką parmeńską.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9019
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8337
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5723
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9019
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8337
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5723
Składniki
Gotujemy ryż, po odsączeniu mieszamy z curry
Pierś kurczaka: 1. Delikatnie rozbijamy pierś na płasko 2. Przyprawiamy sól, pieprz, majeranek - tylko jedna strona 3. Smarujemy musztardą - ta sama strona
PIERZYNKA Do pojemnika: pokrojona drobno dymka, pomidorki, starty czosnek, pokrojona cebula, starte jajka Przyprawiamy solą i pieprzem Dodajemy majonez i wszystko mieszamy Ścieramy ser
Na blachę kładziemy papier do pieczenia Układamy piersi. Na pierś nakładamy pierzynkę Pierzynkę obsypujemy serem Szparagi owijamy szynką 2x po dwie sztuki, smarujemy oliwą
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Pieczemy 20 minut Pierś i szparagi pieczemy w piekarniku razem , z tym, ze szparagi wyciągam po 15 minutach.
Podajemy z ugotowanym w między czasie ryżem. Miód w gębie. Polecam!