Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majowe grillowanie .Bardzo soczyste mięso o cytrusowym smaku. Zbędne jest dodawanie soli, mięso jest wystarczająco przyprawione.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 176
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 176
Składniki
Oczyszczone piersi przekrój na pół. Cytrynę i pomarańczę umyj i dobrze sparz. Zetrzyj skórkę obieraczką lub na tarce . Otartą przełóż do salaterki, zalej sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny. Następnie dodaj 2 łyżki oliwy, gałązki pietruszki, łyżeczkę pieprzu czerwonego . Na koniec dodaj kilka ząbków czosnku pokrojonych na ćwiartki. Dzięki niemu marynata głębiej wniknie w mięso.
Mięso obtocz w marynacie, przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin. Potem wyczyść mięso z marynaty i grilluj z każdej strony ok. 10 minut. Pyszny dodatek do obiadu.