Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka w porach

Pierś kurczaka w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 2257

Danie jest najlepsze na drugi dzień. Niebo dla podniebienia.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś kroimy na małe kawałki, dodajemy oliwę i przyprawy.
    Wszystko razem mieszamy.

  2. Por-biała część kroimy w wąskie paski, lekko solimy żeby był miękki.

  3. Majonez mieszamy z keczupem w równej proporcji.

  4. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: kurczak, por i sos majonezowo-keczupowy.
    Pieczemy 1godz w temp. 180˚C.

    Można jeść z ryżem jak i z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasia-lilo 26 października 2016 Na pewno wypróbuję, mam nadwyżkę pora, w tym roku bardzo dorodny wyrósł.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń