Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w pół godz.dietetyczne i bardzo smaczne,czosnek niedźwiedzi zdrowyy o aksamitnym smaku i zapachu.Serdecznie polecam.:) Czekałam rok na ten aromatyczny specjał:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Składniki
Umyte piersi podzielić wzdłuż na mniejsze części. Zaprawić przyprawami i zostawić na pól godz,
Masło klarowane roztopić i kłaść piersi na rozgrzany tłuszcz.Obsmażyć z dwóch stron,przełożyć do rondla. Dodać pokrojony pęczek czosnku niedźwiedzieo oraz wspypac fasolke. Zalac wodą,gotować 10 min. Mąkę roztrzepac w odrobinie zimnej wody,wlać do sosu,jesli jest za rzadki można dodać jeszcze roztrzepaną mąkę,to zależy jak gęsty sos lubicie. Na koniec wlać śmietankę,doprawić do smaku i zagotowac.
Smacznego życzę!