Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pysznego, szybkiego i taniego.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 349
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 75
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 349
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 75
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Składniki
Pierś kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przeznaczamy 100 g na osobę
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy na plasterki
Kaszę gotujemy wg przepisu. Ja użyłem gryczanej prażonej, ale możemy użyć innej ulubionej
Zaczynamy od warzyw. Na patelnię wlewamy trochę oleju rozgrzewamy i kładziemy warzywa podsmażamy do miękkości.
Podsmażamy warzywa i dolewamy trochę sosu sojowego i mieszamy
Następnie dodajemy kurczaka, mieszamy i na końcu dodajemy ugotowaną kaszę
Całość mieszamy i smakujemy. W tym momencie możemy dodać przyprawy lub więcej sosu.
A teraz to już tylko smacznego