Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pysznego, szybkiego i taniego.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Pierś kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przeznaczamy 100 g na osobę
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy na plasterki
Kaszę gotujemy wg przepisu. Ja użyłem gryczanej prażonej, ale możemy użyć innej ulubionej
Zaczynamy od warzyw. Na patelnię wlewamy trochę oleju rozgrzewamy i kładziemy warzywa podsmażamy do miękkości.
Podsmażamy warzywa i dolewamy trochę sosu sojowego i mieszamy
Następnie dodajemy kurczaka, mieszamy i na końcu dodajemy ugotowaną kaszę
Całość mieszamy i smakujemy. W tym momencie możemy dodać przyprawy lub więcej sosu.
A teraz to już tylko smacznego