Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka z sosem mango

Pierś kurczaka z sosem mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 2187 Ocena: 48517

Dodano:

Odsłon: 9613

Soczysta pierś z kurczaka w słodko-pikantnym sosie chilli z "maślaną" kaszą kus kus.

Składniki

  • 300 g filetu z kurczaka
  • sól himalajska
  • przyprawa chińska "pięć smaków"
  • chilli
  • duże mango
  • łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżki limonki tajskiej
  • 100 g kaszy kus kus
  • 2 łyżki masła
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy najpierw solą ,następnie przyprawą. Przekładamy do rękawa i wstawiamy do lodówki na 30 min. Pieczemy 35 min w temperaturze 180°C. Po upieczeniu kroimy na kawałki.
    Mango obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy. Dodajemy sok z limonki ,cukier i zmielone chili. Podgrzewamy ,cały czas mieszając.
    Kaszę kus kus przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mieszamy z roztopionym masłem.
    Na kaszy podajemy kurczaka z sosem mango.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 12 lutego 2015 Zakochałam się w tym daniu - kurczak, mango, kus - kus - wspaniałe połączenie :D

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń