Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kurczak pod jogurtową pierzynką posypaną szczypiorkiem. Szybkie do wykonania danie obiadowe.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1644
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 169
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 186
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1644
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 169
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 186
Składniki
Kilka godzin przed pieczeniem filet zamarynować.Piersi pokroić na dość cienkie plastry, posypać solą i papryką. Obtoczyć w oliwie a następnie w mące. Jogurt wymieszać z miodem. Dodać 2 łyżki oliwy. Kurczaka włożyć do przygotowanego jogurtu. Naczynie przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 210°C. Kurczaka wraz z jogurtową zalewą przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Po około 15 minutach dodać na wierzch wymieszane z solą, pieprzem oraz oregano pomidory. Piec kolejne 25 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem u nas zawsze to danie króluje z pieczonymi ziemniaczkami z piekarnika.