Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kurczak pod jogurtową pierzynką posypaną szczypiorkiem. Szybkie do wykonania danie obiadowe.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21793
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 446
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21793
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 446
Składniki
Kilka godzin przed pieczeniem filet zamarynować.Piersi pokroić na dość cienkie plastry, posypać solą i papryką. Obtoczyć w oliwie a następnie w mące. Jogurt wymieszać z miodem. Dodać 2 łyżki oliwy. Kurczaka włożyć do przygotowanego jogurtu. Naczynie przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 210°C. Kurczaka wraz z jogurtową zalewą przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Po około 15 minutach dodać na wierzch wymieszane z solą, pieprzem oraz oregano pomidory. Piec kolejne 25 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem u nas zawsze to danie króluje z pieczonymi ziemniaczkami z piekarnika.