Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja alternatywa dla drobiowej piersi, którą nie zawsze trzeba zjadać w formie smażonych kotletów ;)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19378
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13102
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1751
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232215
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19378
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13102
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1751
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232215
Składniki
Oliwę z miodem i przyprawami wymieszać w misce, do której zmieści się mięso. Piersi dokładnie umyć, oczyścić i zanurzyć w marynacie kilkakrotnie mięso obracając. Pozostawić w lodówce na całą noc.
Następnie mięso przełożyć razem z marynatą na rozgrzaną patelnię i obsmażyć z obu stron. Przykryć. Po ok. 8-10 min. dodać skrojone pieczarki i dusić jeszcze przez ok. 10 min. Następnie mięso wyciągnąć, a pieczarki zalać kremówką.
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami. Smacznego!