Propozycja dla kogoś, komu nie przeszkadza lekko słodkawy smak mięsa ;)
Pierś marynowana w miodzie
Składniki
- pierś z kurczaka 4 szt
- miód płynny 1 1/2 łyżki
- kucharek 1/2 łyżeczki
- bazylia otarta 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny 1 łyżka
- curry 1/2 łyżeczki
Składniki
- pierś z kurczaka 4 szt
- miód płynny 1 1/2 łyżki
- kucharek 1/2 łyżeczki
- bazylia otarta 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny 1 łyżka
- curry 1/2 łyżeczki

Etapy przygotowania
Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć/wymieszać. Następnie dodać umyte i osuszone piersi, i dokładnie w marynacie obtoczyć. Mięso przykryć folią aluminiową i na kilka godzin schować do lodówki.

Patelnię rozgrzać i przełożyć mięso razem z marynatą. Smażyć przez kilka minut z każdej strony, po czym patelnię przykryć i dusić do miękkości. Podawać np. na plastrach białego sera polane powstałym sosem i np. z jarzynami z wody.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 214
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 113
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 691
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 214
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 113
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 691



Składniki
- pierś z kurczaka 4 szt
- miód płynny 1 1/2 łyżki
- kucharek 1/2 łyżeczki
- bazylia otarta 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny 1 łyżka
- curry 1/2 łyżeczki
Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć/wymieszać. Następnie dodać umyte i osuszone piersi, i dokładnie w marynacie obtoczyć. Mięso przykryć folią aluminiową i na kilka godzin schować do lodówki.
Patelnię rozgrzać i przełożyć mięso razem z marynatą. Smażyć przez kilka minut z każdej strony, po czym patelnię przykryć i dusić do miękkości. Podawać np. na plastrach białego sera polane powstałym sosem i np. z jarzynami z wody.