Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś marynowana w miodzie

Pierś marynowana w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4766

Dodano:

Odsłon: 1018

Propozycja dla kogoś, komu nie przeszkadza lekko słodkawy smak mięsa ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 4 szt
  • miód płynny 1 1/2 łyżki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • bazylia otarta 1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
  • curry 1/2 łyżeczki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć/wymieszać. Następnie dodać umyte i osuszone piersi, i dokładnie w marynacie obtoczyć. Mięso przykryć folią aluminiową i na kilka godzin schować do lodówki.

  2. Patelnię rozgrzać i przełożyć mięso razem z marynatą. Smażyć przez kilka minut z każdej strony, po czym patelnię przykryć i dusić do miękkości. Podawać np. na plastrach białego sera polane powstałym sosem i np. z jarzynami z wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń