Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś pieczona

Pierś pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5385

Dodano:

Odsłon: 3046

Mięsko, które szybko można przygotować, potem tylko czekać, aż się upiecze i gotowe !

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • papryka słodka mielona 1 1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • kucharek 2/3 łyżeczki
  • oliwa 1 łyżka
  • bulion drobiowy 1/2 szklanki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś pieczona

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać. Umyte i osuszone mięso natrzeć oliwą, następnie dokładnie obtoczyć w przyprawach. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Po ok. 10 min. wlać bulion. Piec ok. 40 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń