Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana i pieczona w bazylii pierś to aromatyczne, smaczne mięsko jako propozycja na obiad...
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1613
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1051
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1613
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1051
Składniki
Wszystkie przyprawy połączyć z oliwą, dodać umytą, świeżą bazylię. Umyte i osuszone piersi dokładnie obtoczyć w marynacie i schować do lodówki na ok. 45 min.
Następnie mięso z marynatą przełożyć do rękawa i naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 170 stopni przez ok. 30-35 min. Podawać np. na pieczarkach z dodatkiem świeżej bazylii. Smacznego!