Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z indyka to niskokaloryczne, lekkie mięso. Aby nie stało się suche, warto dobrze je zamarynować i upiec w rękawie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1345
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12201
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1345
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12201
Składniki
Indyka nacieramy marynatą. Najlepiej, aby marynował się całą noc, ale jeśli nie macie takiej możliwości to wystarczą 3-4 godziny. Indyka wkładamy do rękawa wraz z marynatą. Dodajemy pokrojoną na ćwiartki cebulę i zgniecione ząbki czosnku. Rękaw nakłuwamy, aby nie pękł w trakcie pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Wyciągamy, przecinamy rękaw (uwaga na gorącą parę). Dopiekamy jeszcze 10 minut, aby mięso ładnie się zarumieniło.
Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i zostawiamy w rękawie jeszcze co najmniej 10 minut - dzięki temu mięso pozostanie soczyste. Kroimy w plastry. Przed podaniem warto polać mięso sosem z rękawa. Podajemy z ryżem lub kaszą i warzywami.