Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka sous vide, to nic innego jak sposób przygotowania mięsa, które jest początkowo gotowane w próżni, a następnie podsmażone na patelni. Kaczka przyrządzona tą metodą jest niezwykle soczysta, krucha i pełna smaku. Do zrobienia kaczki metodą sous vide możecie posłużyć się specjalnym sprzętem lub zwykłymi workami próżniowymi, w które należy zapakować filety. Następnie piersi z kaczki przekładamy do garnka i gotujemy w temperaturze 60 stopni. Dzięki obsmażeniu mięsa na patelni, skórka kaczki się pięknie przyrumieni i będzie wyglądała jeszcze apetyczniej na talerzu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11900
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11900
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Piersi z kaczki umyj i osusz. Skórę kaczki natnij w poprzeczna kratę. Każdy kawałek mięsa oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na każdym kawałku kaczki połóż po gałązce świeżego rozmarynu.
Kawałki kaczki zapakuj oddzielnie w próżniowe worki, następnie zapakowane mięso umieść w garnku z wodą rozgrzaną do 60 stopni. Kaczkę gotuj zachowując tę temperaturę przez około 2 godziny.
Ugotowane piersi z kaczki rozpakuj z worków i umieść na suchej patelni skórą do dołu. Podsmażaj przez około 5 minut. Następnie obróć kaczkę skórą do góry i smaż mięso przez kolejne 2 minuty.
Usmażoną kaczę pokrój na plastry po około 5 minutach od momentu ściągnięcia jej z patelni. Serwuj z ulubionymi dodatkami.