Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka sous vide, to nic innego jak sposób przygotowania mięsa, które jest początkowo gotowane w próżni, a następnie podsmażone na patelni. Kaczka przyrządzona tą metodą jest niezwykle soczysta, krucha i pełna smaku. Do zrobienia kaczki metodą sous vide możecie posłużyć się specjalnym sprzętem lub zwykłymi workami próżniowymi, w które należy zapakować filety. Następnie piersi z kaczki przekładamy do garnka i gotujemy w temperaturze 60 stopni. Dzięki obsmażeniu mięsa na patelni, skórka kaczki się pięknie przyrumieni i będzie wyglądała jeszcze apetyczniej na talerzu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Składniki
Piersi z kaczki umyj i osusz. Skórę kaczki natnij w poprzeczna kratę. Każdy kawałek mięsa oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na każdym kawałku kaczki połóż po gałązce świeżego rozmarynu.
Kawałki kaczki zapakuj oddzielnie w próżniowe worki, następnie zapakowane mięso umieść w garnku z wodą rozgrzaną do 60 stopni. Kaczkę gotuj zachowując tę temperaturę przez około 2 godziny.
Ugotowane piersi z kaczki rozpakuj z worków i umieść na suchej patelni skórą do dołu. Podsmażaj przez około 5 minut. Następnie obróć kaczkę skórą do góry i smaż mięso przez kolejne 2 minuty.
Usmażoną kaczę pokrój na plastry po około 5 minutach od momentu ściągnięcia jej z patelni. Serwuj z ulubionymi dodatkami.