Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Pierś z kurczaka grillowana z tymiankiem i cytryną z lekką sałatką
Artykuł sponsorowany
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19178
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8836
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 683
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8399
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19178
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8836
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 683
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8399
Składniki
Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem. W misce wymieszać sok i skórkę z cytryny, oliwę, tymianek, czosnek, sól i pieprz. Włożyć rozbite mięso i zostawić do zamarynowania na co najmniej 2 godziny.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć akcesorium do rozdzielania warstw z zamarynowanym mięsem. Ustawić czas na 15 minut, wsunąć kosz i kontynuować grillowanie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
W międzyczasie przygotować sałatkę – ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni na złoto, przestudzić. Wymieszać sałatę, pomidorki koktajlowe i słonecznik, skropić octem balsamico.
Grillowanego kurczaka podawać na ciepło z sałatką i frytkami