Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z farszem z pieczarek i cebuli. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 27
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 4668
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 27
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 4668
Składniki
Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki i mrożoną włoszczyznę, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić do wystygnięcia. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, a następnie lekko rozbić tłuczkiem. Mięso doprawić przyprawą do kurczaka. Na każdym kawałku mięsa układać porcję pieczarkowego farszu. Mięso rolować. Roladki panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka, a na koniec w bułce tartej. Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Po czym podlać je wodą i dusić na małym ogniu, pod przykryciem, około 20-25 minut. Przygotowane roladki z kurczaka podawać z ziemniakami lub ryżem.