Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, co mają dość smażonego fileta z kurczaka i chcą go troszkę urozmaicić. Pyszny, szybki i prosty przepis. Filety przygotowane w ten sposób mogą być przekąską (podane z dipem czosnkowym) lub stanowić podstawę obiadu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6071
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6071
Składniki
Cebulę drobno kroimy, smażymy na oleju. Gdy się zeszkli, dodajemy obrane, drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Odstawiamy by ostygła. W misce łączymy jajka, mleko i mąkę, doprawiamy do smaku. Dobrze mieszamy, aby nie zostawić grudek – powinniśmy uzyskać konsystencję gęstego ciasta na naleśniki, w razie potrzeby dodać więcej mąki. Do masy dodajemy przygotowane pieczarki i cebulę oraz posiekaną natkę. Piersi z kurczaka oczyszczamy z kawałków tłuszczu, kroimy w drobną kostkę i również przekładamy do miseczki. Starannie mieszamy. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej. Nabierając masę łyżką, kładziemy ją na olej i smażymy do zrumienienia. Gdy placuszki przyrumienią się z dwóch stron, zdejmujemy je z patelni i odsączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Placuszki podajemy na gorąco.
Polecam