Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w cytrynowej marynacie

Pierś z kurczaka w cytrynowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49635

Dodano:

Odsłon: 5040

Delikatna, aromatyczna...

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • miód 1 łyżeczka
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz czarny mielony
  • olej 70 ml
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka w cytrynowej marynacie

Przygotowanie

  1. Miód utrzeć z sokiem z cytryny. Mięso umyć, każdą pierś przekroić wzdłuż na pół, żeby powstały dwa cieńsze kotlety. Pierś z kurczaka natrzeć solą, posypać pieprzem, posmarować cytrynową marynatą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
    Na patelni rozgrzać olej, włożyć piersi z kurczaka i smażyć po kilka minut z każdej strony, tak aby miały ładny, złoty kolor. Następnie na patelnię wlać 4 łyżki gotowanej wody, patelnię przykryć pokrywą. Mięso podgrzewać przez kilka minut, pozwolić aby stało się bardziej soczyste dzięki parowaniu wody.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń