Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, aromatyczna...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1302
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458060
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1557
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2325
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1302
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458060
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1557
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2325
Składniki
Miód utrzeć z sokiem z cytryny. Mięso umyć, każdą pierś przekroić wzdłuż na pół, żeby powstały dwa cieńsze kotlety. Pierś z kurczaka natrzeć solą, posypać pieprzem, posmarować cytrynową marynatą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej, włożyć piersi z kurczaka i smażyć po kilka minut z każdej strony, tak aby miały ładny, złoty kolor. Następnie na patelnię wlać 4 łyżki gotowanej wody, patelnię przykryć pokrywą. Mięso podgrzewać przez kilka minut, pozwolić aby stało się bardziej soczyste dzięki parowaniu wody. Smacznego.