Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, aromatyczna...
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 676
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 458
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 676
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 458
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 867
Składniki
Miód utrzeć z sokiem z cytryny. Mięso umyć, każdą pierś przekroić wzdłuż na pół, żeby powstały dwa cieńsze kotlety. Pierś z kurczaka natrzeć solą, posypać pieprzem, posmarować cytrynową marynatą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej, włożyć piersi z kurczaka i smażyć po kilka minut z każdej strony, tak aby miały ładny, złoty kolor. Następnie na patelnię wlać 4 łyżki gotowanej wody, patelnię przykryć pokrywą. Mięso podgrzewać przez kilka minut, pozwolić aby stało się bardziej soczyste dzięki parowaniu wody. Smacznego.