Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, aromatyczna...
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5059
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3311
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5059
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3311
Składniki
Miód utrzeć z sokiem z cytryny. Mięso umyć, każdą pierś przekroić wzdłuż na pół, żeby powstały dwa cieńsze kotlety. Pierś z kurczaka natrzeć solą, posypać pieprzem, posmarować cytrynową marynatą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej, włożyć piersi z kurczaka i smażyć po kilka minut z każdej strony, tak aby miały ładny, złoty kolor. Następnie na patelnię wlać 4 łyżki gotowanej wody, patelnię przykryć pokrywą. Mięso podgrzewać przez kilka minut, pozwolić aby stało się bardziej soczyste dzięki parowaniu wody. Smacznego.