Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad dla każdego. Zapraszam na filmik.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Piersi z kurczaka oczyścić z błonek ,umyć i osuszyć. W pojemniku lub szklanym naczyniu wlać jogurt, dodać wszystkie przyprawy, czosnek pokroić w drobną kostkę i wszystko to zamieszać włożyć kurczaka, dobrze zamieszać ,aby zanurzył się w marynacie i przykryć naczynie filią. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie marynowania w jogurcie, pierś wyciągamy z marynaty kroimy na male kawałki . Na patelnie wrzucić masło klarowane ,rozpuścić wrzucic kurczaka pokrojonego oraz całą marynatę. Smażyć na średnim ogniu przez kilka minut .Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Kiedy kurczak jest już usmażony na koniec dodać nasze pieczarki i jeszcze dwie minuty podsmażyć z kurczakiem.
Gotowy kurczak podajemy z sosem przygotowanym ze składników na sos. Posypujemy koperkiem , podajemy z ulubioną sałatką. Już jutro 27 kwietnia ukaże się film na Youtube ,to zobaczysz krok po kroku jak zrobić ten przepis. Buon appetito!