Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad dla każdego. Zapraszam na filmik.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 291
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1012
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 291
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1012
Składniki
Piersi z kurczaka oczyścić z błonek ,umyć i osuszyć. W pojemniku lub szklanym naczyniu wlać jogurt, dodać wszystkie przyprawy, czosnek pokroić w drobną kostkę i wszystko to zamieszać włożyć kurczaka, dobrze zamieszać ,aby zanurzył się w marynacie i przykryć naczynie filią. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie marynowania w jogurcie, pierś wyciągamy z marynaty kroimy na male kawałki . Na patelnie wrzucić masło klarowane ,rozpuścić wrzucic kurczaka pokrojonego oraz całą marynatę. Smażyć na średnim ogniu przez kilka minut .Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Kiedy kurczak jest już usmażony na koniec dodać nasze pieczarki i jeszcze dwie minuty podsmażyć z kurczakiem.
Gotowy kurczak podajemy z sosem przygotowanym ze składników na sos. Posypujemy koperkiem , podajemy z ulubioną sałatką. Już jutro 27 kwietnia ukaże się film na Youtube ,to zobaczysz krok po kroku jak zrobić ten przepis. Buon appetito!