Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy prawie co niedziela na stole musi gościć pierś z kurczaka, to trzeba ku ogólnemu dobru czasem ją podać w nieco innym wydaniu ;)
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 31
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 343
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 51
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 145
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 31
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 343
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 51
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 145
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i przekroić na cieńsze plastry. Nie rozklepywać. Bułkę tartą i sezam dokładnie wymieszać. Doprawione solą i pieprzem mięso najpierw obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu, mocno dociskając, w mieszance bułki i sezamu.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać np. z gotowanym ryżem i jarzynami z wody. Smacznego!