Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy prawie co niedziela na stole musi gościć pierś z kurczaka, to trzeba ku ogólnemu dobru czasem ją podać w nieco innym wydaniu ;)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3687
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1263
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3687
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1263
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i przekroić na cieńsze plastry. Nie rozklepywać. Bułkę tartą i sezam dokładnie wymieszać. Doprawione solą i pieprzem mięso najpierw obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu, mocno dociskając, w mieszance bułki i sezamu.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać np. z gotowanym ryżem i jarzynami z wody. Smacznego!