Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy prawie co niedziela na stole musi gościć pierś z kurczaka, to trzeba ku ogólnemu dobru czasem ją podać w nieco innym wydaniu ;)
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 47
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1404
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 47
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1404
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i przekroić na cieńsze plastry. Nie rozklepywać. Bułkę tartą i sezam dokładnie wymieszać. Doprawione solą i pieprzem mięso najpierw obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu, mocno dociskając, w mieszance bułki i sezamu.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać np. z gotowanym ryżem i jarzynami z wody. Smacznego!