Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy prawie co niedziela na stole musi gościć pierś z kurczaka, to trzeba ku ogólnemu dobru czasem ją podać w nieco innym wydaniu ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 274
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3009
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 274
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3009
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i przekroić na cieńsze plastry. Nie rozklepywać. Bułkę tartą i sezam dokładnie wymieszać. Doprawione solą i pieprzem mięso najpierw obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu, mocno dociskając, w mieszance bułki i sezamu.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać np. z gotowanym ryżem i jarzynami z wody. Smacznego!