Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy prawie co niedziela na stole musi gościć pierś z kurczaka, to trzeba ku ogólnemu dobru czasem ją podać w nieco innym wydaniu ;)
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2123
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 38
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3085
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2123
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 38
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3085
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i przekroić na cieńsze plastry. Nie rozklepywać. Bułkę tartą i sezam dokładnie wymieszać. Doprawione solą i pieprzem mięso najpierw obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu, mocno dociskając, w mieszance bułki i sezamu.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać np. z gotowanym ryżem i jarzynami z wody. Smacznego!