Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w sezamie

Pierś z kurczaka w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5386

Dodano:

Odsłon: 2512

Gdy prawie co niedziela na stole musi gościć pierś z kurczaka, to trzeba ku ogólnemu dobru czasem ją podać w nieco innym wydaniu ;)

Składniki

  • piersi z kurczaka 2 szt
  • jajo 1 szt
  • mąka pszenna 1-2 łyżki
  • bułka tarta 3-4 łyżki
  • sezam 3-4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka w sezamie

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć i przekroić na cieńsze plastry. Nie rozklepywać. Bułkę tartą i sezam dokładnie wymieszać. Doprawione solą i pieprzem mięso najpierw obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jaju, a na końcu, mocno dociskając, w mieszance bułki i sezamu.

  2. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać np. z gotowanym ryżem i jarzynami z wody.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagodzianka17 25 kwietnia 2017 Prosto i smacznie, czyli tak jak lubię najbardziej :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń