Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny , śmiietankowy smak połączony z brokułem. Idealny dodatek do kasz i nie tylko.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 195
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 224
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 295
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 50
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 195
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 224
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 295
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 50
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w kostkę .Solę , pieprze i podsmażam na oleju. Przekładam do garnka, dodaję wegetę ,serek i ok. 200 ml. wody. Gotuję 10 minut. Po tym czasie dodaję rozdrobniony brokuł i gotuję jeszcze 15 minut.
W kubku mieszam mąkę ze śmietaną i odrobiną wody , zagęszczam sos. Gotuję jeszcze minutkę i gotowe.