Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealne na obiad. Smaczne i pożywne. Mięso duszone w sosie jest soczyste i delikatne.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 150
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22358
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 167
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 150
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22358
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 167
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie dzielimy na większe kawałki, lekko rozbijamy je tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie przekładamy mięso na rozgrzany tłuszcz na patelnię. Smażymy na niewielkim ogniu z dwóch stron. Odstawiamy na bok. Ponownie na patelni rozgrzewamy oliwę. Kładziemy na nią pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy i dodajemy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Całość mieszamy i podsmażamy. Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym rosołem (1-2 łyżki) i wlewamy do pieczarek. Mieszając zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie kawałki mięsa przekładamy do sosu i dusimy razem około 15-20 min. Sos z mięsem podajemy z ziemniakami, posypany natką pietruszki.