Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest końcówka października, a moje pomidory jeszcze dojrzewają (leżakują na oknach). Póki jeszcze mogę staram się korzystać ze świeżych produktów, stąd dziś sos z żółtych pomidorów ze szpinakiem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326171
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16636
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5373
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326171
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16636
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5373
Składniki
Piersi przekroiłem na pół (nabierają kształtu kotleta), popruszyłem papryką, pieprzem, solą i bazylią, następnie podsmażyłem na rumiano.
Pomidory sparzyłem i obrałem ze skórki. Szpinak wrzuciłem na patelnię i dusiłem do rozmrożenia, następnie dodałem połówki pomidorów i przyprawiłem (sól, pieprz, papryka, bazylia). Dusiłem wspólnie kilka minut i dodałem piersi żeby przeszły smakiem. Na koniec śmietanę wlałem do słoika, dodałem sosu z patelni i wymieszałem (wstrząsnąłem) i dodałem do całości.
Danie wyszło smaczne, delikatne, pierś soczysta. Podawałem z buraczkami które świetnie przełamują kwas pomidorów i specyfikę szpinaku.