Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest końcówka października, a moje pomidory jeszcze dojrzewają (leżakują na oknach). Póki jeszcze mogę staram się korzystać ze świeżych produktów, stąd dziś sos z żółtych pomidorów ze szpinakiem.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Piersi przekroiłem na pół (nabierają kształtu kotleta), popruszyłem papryką, pieprzem, solą i bazylią, następnie podsmażyłem na rumiano.
Pomidory sparzyłem i obrałem ze skórki. Szpinak wrzuciłem na patelnię i dusiłem do rozmrożenia, następnie dodałem połówki pomidorów i przyprawiłem (sól, pieprz, papryka, bazylia). Dusiłem wspólnie kilka minut i dodałem piersi żeby przeszły smakiem. Na koniec śmietanę wlałem do słoika, dodałem sosu z patelni i wymieszałem (wstrząsnąłem) i dodałem do całości.
Danie wyszło smaczne, delikatne, pierś soczysta. Podawałem z buraczkami które świetnie przełamują kwas pomidorów i specyfikę szpinaku.