Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest końcówka października, a moje pomidory jeszcze dojrzewają (leżakują na oknach). Póki jeszcze mogę staram się korzystać ze świeżych produktów, stąd dziś sos z żółtych pomidorów ze szpinakiem.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11633
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8106
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1123
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11633
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8106
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1123
Składniki
Piersi przekroiłem na pół (nabierają kształtu kotleta), popruszyłem papryką, pieprzem, solą i bazylią, następnie podsmażyłem na rumiano.
Pomidory sparzyłem i obrałem ze skórki. Szpinak wrzuciłem na patelnię i dusiłem do rozmrożenia, następnie dodałem połówki pomidorów i przyprawiłem (sól, pieprz, papryka, bazylia). Dusiłem wspólnie kilka minut i dodałem piersi żeby przeszły smakiem. Na koniec śmietanę wlałem do słoika, dodałem sosu z patelni i wymieszałem (wstrząsnąłem) i dodałem do całości.
Danie wyszło smaczne, delikatne, pierś soczysta. Podawałem z buraczkami które świetnie przełamują kwas pomidorów i specyfikę szpinaku.