Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy obiad
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Składniki
Kurczaka pokroić w dużą kostkę. Polać oliwą, osolić , popieprzyć, wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki, następnie usmażyć i odłożyć na bok.
Cebulę, posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę, zeszklić, dodać pokrojoną w paski paprykę. Dolać odrobinę wody i podusić chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę dynię, podlać wodą i pod przykryciem gotować na małym ogniu.
Gdy dynia będzie już miękka, dodać śmietanę - wymieszać, dodać wcześniej usmażonego kurczaka oraz oliwki. Całość wymieszać i doprawić do smaku.