Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka z fasolką i orzechami

Pierś z kurczaka z fasolką i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 237

Dodano:

Odsłon: 5987

Na opakowaniu fasolki był przepis na fasolkę z orzechami ale jako ze jestem miesożercą to dorzuciłam jeszcze coś od siebie i wyszło wyśmienicie :)

Składniki

  • opakowanie mrożonej zielonej fasolki 400 dag
  • 1 mała pierś z kurczaka
  • Orzechy włoskie
  • łyżka oleju i masła
  • przyprawa gyros
  • sól i pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka z fasolką i orzechami

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, otoczyć w przyprawie gyros i odstawić na 15 min następnie usmażyć na oleju.

    Na drugiej patelni uprażyć orzechy.

    Gdy orzechy będą już uprażone należy dodać łyżkę masła, wrzucić fasolkę i smażyć do miękkości z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy fasolka będzie już miękka dodać kurczaka i wymieszać.

    Podawać na gorąco :)

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń