Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka z warzywną skórką.

Pierś z  kurczaka z warzywną  skórką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 595

Dodano:

Odsłon: 5782

Pyszne danie dla małych i dużych.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka z warzywną skórką.

Przygotowanie

  1. Pierś myję , osuszam ,nacinam. Umieszczam w żaroodpornym naczyniu . Solę , pieprze i posypuje papryką.

  2. Cebulę obieram , kroję w kostkę. Paprykę myję, kroję w drobne paski.Ser trę na tarce . Wszystko razem umieszczam w misce , dodaję majonez i mieszam.

  3. Wymieszane składniki wyjmuję na pierś , lekko przygniatam. Piekę ok. 40 minut w tem. 170 stopni.Bardzo dobrze się komponuje z kaszą i surówką z marchewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń