Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne, kruche i delikatne mięso z kaczki. Piersi zamarynowane a dopiero później pieczone.
naczynie żaroodporne, nóż, patelnia, praska do czosnku, ręcznik papierowy,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Z musztardy francuskiej, soli, majeranku rozkruszonego w dłoniach , miodu, czosnku przeciśniętego przez praskę oraz oleju przygotować marynatę. Piersi umyć osuszyć ,a następnie ponacinać skórkę . Dokładnie natrzeć marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na około 5 godzin. Następnie piersi wyjąć włożyć na rozgrzany suchą patelnię skórką do dołu i i smażyć około 8 minut z każdej strony. Po tym czasie piersi wyjąc , a następnie pokroić w plastry dosyć grube ( tak jak widać). Przełożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości mięsa. Mięso polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia.