Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne, kruche i delikatne mięso z kaczki. Piersi zamarynowane a dopiero później pieczone.
naczynie żaroodporne, nóż, patelnia, praska do czosnku, ręcznik papierowy,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1091
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4732
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1378
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1091
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4732
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1378
Składniki
Z musztardy francuskiej, soli, majeranku rozkruszonego w dłoniach , miodu, czosnku przeciśniętego przez praskę oraz oleju przygotować marynatę. Piersi umyć osuszyć ,a następnie ponacinać skórkę . Dokładnie natrzeć marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na około 5 godzin. Następnie piersi wyjąć włożyć na rozgrzany suchą patelnię skórką do dołu i i smażyć około 8 minut z każdej strony. Po tym czasie piersi wyjąc , a następnie pokroić w plastry dosyć grube ( tak jak widać). Przełożyć do żaroodpornego naczynia lub do brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości mięsa. Mięso polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia.