Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste danie, nadające się na obiad lub gorącą przekąskę:)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1027
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 118
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1151
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 206
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1027
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 118
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1151
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 206
Składniki
Piersi przekroić na połowę, oprószyć obficie przyprawami ( ja moimi ukochanymi ziołami prowansalskimi) i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Lekko zrumienione podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Na sos; rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy, podzielone na części kawałki sera, pokruszone, pól kostki rosołowej i trzymamy na niewielkim ogniu. Gdy ser się rozpuści, dodajemy śmietanę (jak za gęsty sos można dodać trochę mleka).
Na talerz z zieleniną wykładamy porcje kurczaka, polewamy sosem, posypujemy zrumienionymi migdałami i smacznego. W moim przypadku za zieleninę posłużyła surówka z pekinki,(bo sałata ma jakiś żelazny posmak). Posiekana pekinka, starte jabłko, marchewka i cebula skropione sokiem z cytryny posypane solą i pierzem.