Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste danie, nadające się na obiad lub gorącą przekąskę:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 983
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12880
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 983
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12880
Składniki
Piersi przekroić na połowę, oprószyć obficie przyprawami ( ja moimi ukochanymi ziołami prowansalskimi) i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Lekko zrumienione podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Na sos; rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy, podzielone na części kawałki sera, pokruszone, pól kostki rosołowej i trzymamy na niewielkim ogniu. Gdy ser się rozpuści, dodajemy śmietanę (jak za gęsty sos można dodać trochę mleka).
Na talerz z zieleniną wykładamy porcje kurczaka, polewamy sosem, posypujemy zrumienionymi migdałami i smacznego. W moim przypadku za zieleninę posłużyła surówka z pekinki,(bo sałata ma jakiś żelazny posmak). Posiekana pekinka, starte jabłko, marchewka i cebula skropione sokiem z cytryny posypane solą i pierzem.