Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste danie, nadające się na obiad lub gorącą przekąskę:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 60
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 155
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1221
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 491
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 60
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 155
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1221
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 491
Składniki
Piersi przekroić na połowę, oprószyć obficie przyprawami ( ja moimi ukochanymi ziołami prowansalskimi) i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Lekko zrumienione podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Na sos; rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy, podzielone na części kawałki sera, pokruszone, pól kostki rosołowej i trzymamy na niewielkim ogniu. Gdy ser się rozpuści, dodajemy śmietanę (jak za gęsty sos można dodać trochę mleka).
Na talerz z zieleniną wykładamy porcje kurczaka, polewamy sosem, posypujemy zrumienionymi migdałami i smacznego. W moim przypadku za zieleninę posłużyła surówka z pekinki,(bo sałata ma jakiś żelazny posmak). Posiekana pekinka, starte jabłko, marchewka i cebula skropione sokiem z cytryny posypane solą i pierzem.