Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie młodych warzyw z kurczakiem sprawdziło się idealnie
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 136
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1265
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 76
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 136
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1265
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 76
Składniki
Bób ugotowałem we wrzątku, ostudziłem, obrałem. Na patelni rozgrzałem oliwę, smażyłem piersi kurczaka z obu stron, aż się zrumieniły. Wrzuciłem pokrojone w plasterki ziemniaki, wymieszałem, wlałem bulion, przykryłem, dusiłem 10 minut, aż ziemniaki zmiękły. Zdjąłem pokrywkę, zwiększyłem ogień, i gdy bulion zawrzał dodałem podzielone na różyczki brokuły, pokrojone w plasterki cukinię, a na końcu bób. Gotowałem jeszcze kilka minut.
Kilka łyżek gorącego sosu wymieszałem ze śmietaną, wlałem na patelnię, energicznie wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem. Dodałem estragon, przykryłem patelnię i odstawiłem z kuchenki na kilka minut.