Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie młodych warzyw z kurczakiem sprawdziło się idealnie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1309
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3699
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1309
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3699
Składniki
Bób ugotowałem we wrzątku, ostudziłem, obrałem. Na patelni rozgrzałem oliwę, smażyłem piersi kurczaka z obu stron, aż się zrumieniły. Wrzuciłem pokrojone w plasterki ziemniaki, wymieszałem, wlałem bulion, przykryłem, dusiłem 10 minut, aż ziemniaki zmiękły. Zdjąłem pokrywkę, zwiększyłem ogień, i gdy bulion zawrzał dodałem podzielone na różyczki brokuły, pokrojone w plasterki cukinię, a na końcu bób. Gotowałem jeszcze kilka minut.
Kilka łyżek gorącego sosu wymieszałem ze śmietaną, wlałem na patelnię, energicznie wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem. Dodałem estragon, przykryłem patelnię i odstawiłem z kuchenki na kilka minut.