Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie młodych warzyw z kurczakiem sprawdziło się idealnie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Składniki
Bób ugotowałem we wrzątku, ostudziłem, obrałem. Na patelni rozgrzałem oliwę, smażyłem piersi kurczaka z obu stron, aż się zrumieniły. Wrzuciłem pokrojone w plasterki ziemniaki, wymieszałem, wlałem bulion, przykryłem, dusiłem 10 minut, aż ziemniaki zmiękły. Zdjąłem pokrywkę, zwiększyłem ogień, i gdy bulion zawrzał dodałem podzielone na różyczki brokuły, pokrojone w plasterki cukinię, a na końcu bób. Gotowałem jeszcze kilka minut.
Kilka łyżek gorącego sosu wymieszałem ze śmietaną, wlałem na patelnię, energicznie wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem. Dodałem estragon, przykryłem patelnię i odstawiłem z kuchenki na kilka minut.