Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym z dodatkiem brokułów gotowanych na parze
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1849
Składniki
Filety kurczaka doprawić solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz suszonym oregano. Wysmarować łyżką oleju i odstawić do zamarynowania na min. godzinę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojoną wcześniej w kostkę cebulę i podsmażyć, aż się zezłoci. Następnie włożyć na patelnię rozbite wcześniej lekko filety i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony. Pieczarki pokroić drobno i dodać do smażącego się kurczaka. Do całości wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Gotować przez kilka minut przewracając kilka razy kurczaka. Śmietankę wlać do kubka i dodać do niej kilka łyżek soków z patelni żeby ją zahartować. Zdjąć przykrywkę, dodać mieszankę ze śmietanką, wymieszać i zagotować. Gotować bez przykrycia przez kilka minut, przewracając mięso kilkukrotnie. Pod koniec dodać masło żeby sos zrobił się gładki i doprawić pieprzem i tymiankiem. Na koniec wymieszać 2 łyżki mąki z odrobiną wody i dodać do gotującego się sosu, żeby go zagęścić. Posypać natka pietruszki.