Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własne boczniaki,pięknie mi obrodziły,więc trzeba je przerabiac:) Nie ma porównania z kupnymi ,które wyleżą sie w sklepie,aromat roznosił sie po całym domu,a piersi z grilla wyszły przepyszne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 166
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 166
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 855
Składniki
Cebule pokrojone w piorka zeszklić na maśle,dodac posiekany ząbek czosnku i papryczke. Dodać pokrojone boczniaki .Posolić do smaku. Usmażyć i wystudzić.
W piersiach nożem ponacinać kieszonki i nałożyć dość ciasno farsz. Posolić z wierzchu.
Pod każdą pierś położyć kapelusz boczniaka ,lekko posolić i zawinąc w folię. Położyc na tacce aluminiowej na rozgrzanym grillu. Piec z dwóch stron po 10 min.Im dłużej sie piecze pierś wychodzi sucha,ja za długo trzymałam.
Moje boczniaki:)
Smacznego życzę!