Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka z patelni grillowej.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456781
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1211
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456781
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1211
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Piersi z kurczaka oczyszczamy ze zbędnego łuszczyku i błonek. Osuszamy starannie papierowym ręcznikiem.
Nastepnie piersi przekładamy wraz z marynatą do torebki z zamykaniem typu Ziplock i pozostawiamy w lodówce do schłodzenia ok. 1 godz.
Patelnię grillową rozgzewamy do odpowiedniej temperatury. Zależnie od grubości kawałków mięsa, piersi smażymy ok. 7-9 min. z każdej strony lub do chwili, aż będą miękkie w środku i rumiane z zewnątrz. Smacznego!