Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka z patelni grillowej.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7627
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2731
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7627
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2731
Składniki
W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Piersi z kurczaka oczyszczamy ze zbędnego łuszczyku i błonek. Osuszamy starannie papierowym ręcznikiem.
Nastepnie piersi przekładamy wraz z marynatą do torebki z zamykaniem typu Ziplock i pozostawiamy w lodówce do schłodzenia ok. 1 godz.
Patelnię grillową rozgzewamy do odpowiedniej temperatury. Zależnie od grubości kawałków mięsa, piersi smażymy ok. 7-9 min. z każdej strony lub do chwili, aż będą miękkie w środku i rumiane z zewnątrz. Smacznego!