Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka z patelni grillowej.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3513
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4205
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3513
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4205
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
Składniki
W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Piersi z kurczaka oczyszczamy ze zbędnego łuszczyku i błonek. Osuszamy starannie papierowym ręcznikiem.
Nastepnie piersi przekładamy wraz z marynatą do torebki z zamykaniem typu Ziplock i pozostawiamy w lodówce do schłodzenia ok. 1 godz.
Patelnię grillową rozgzewamy do odpowiedniej temperatury. Zależnie od grubości kawałków mięsa, piersi smażymy ok. 7-9 min. z każdej strony lub do chwili, aż będą miękkie w środku i rumiane z zewnątrz. Smacznego!