Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka z patelni grillowej.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 348
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 78
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 77
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 58
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2483
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 348
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 78
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 77
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 58
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2483
Składniki
W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Piersi z kurczaka oczyszczamy ze zbędnego łuszczyku i błonek. Osuszamy starannie papierowym ręcznikiem.
Nastepnie piersi przekładamy wraz z marynatą do torebki z zamykaniem typu Ziplock i pozostawiamy w lodówce do schłodzenia ok. 1 godz.
Patelnię grillową rozgzewamy do odpowiedniej temperatury. Zależnie od grubości kawałków mięsa, piersi smażymy ok. 7-9 min. z każdej strony lub do chwili, aż będą miękkie w środku i rumiane z zewnątrz. Smacznego!