Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istna poezja, niebo w gębie. Nic dodać nic ująć. Cieszy i oczy i podniebienie. :)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1088
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 765
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1202
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 268
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1088
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 765
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1202
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 268
Składniki
Dzielimy pierś tak aby były pojedyncze. Opłukujemy pod zimną wodą, wycieramy. Robimy nacięcie przy najgrubszej części kurczaka, tak by powstała "kieszeń". Do środka dajemy trochę soli i pieprzu. Nadziewamy farszem - pomidorki pokroić w paseczki, potem jeszcze na pół. Mozzarellę kroimy w drobną kosteczkę. Farsz solimy i pieprzymy, dodajemy suszonej bazylii lub drobno pokrojone świeże listki. Mieszamy i faszerujemy kurczaka. Nafaszerowane piersi spinamy wykałaczkami.
Na blachę lub na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorkami. Wkładamy pierś, wierzch jeszcze solimy i pieprzymy (pieprz i sól najlepiej świeżo zmielone) i znów polewamy olejem ze słoiczka z pomidorkami. Wkładamy na 30 minut do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Kiedy mięso się upiecze wyciągamy wykałaczki i kroimy na grube plastry.