Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, to tak naprawdę porządki w lodówce. Wrzuciłem wszystkie resztki, nie przejmując się proporcjami. Za każdym razem pierś smakuje inaczej – zależy co jest w lodówce :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 288
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1252
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 288
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1252
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Piersi pokroiłem na cztery części.
Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem i natarłem nimi kurczaka.
Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki, marchewkę i pietruszkę w talarki, a paprykę w paski. Miałem zamrożoną fasolkę więc dorzuciłem garstkę. Całość wymieszałem z posiekanymi liśćmi pora i dodałem do kurczaka.
Piekłem około 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ jest sezon na świeży szczypiorek całośc posypałem szczypiorkiem zamiast koperku, czy natki...