Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, to tak naprawdę porządki w lodówce. Wrzuciłem wszystkie resztki, nie przejmując się proporcjami. Za każdym razem pierś smakuje inaczej – zależy co jest w lodówce :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16799
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 91
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 828
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23517
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16799
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 91
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 828
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23517
Składniki
Piersi pokroiłem na cztery części.
Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem i natarłem nimi kurczaka.
Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki, marchewkę i pietruszkę w talarki, a paprykę w paski. Miałem zamrożoną fasolkę więc dorzuciłem garstkę. Całość wymieszałem z posiekanymi liśćmi pora i dodałem do kurczaka.
Piekłem około 30 minut w 180 stopniach. Był sezon na świeży szczypiorek, więc całośc posypałem szczypiorkiem zamiast koperku, czy natki...
Przemycamy zdrowie: Do takiego dania można przemycić wszystko. Nadają się wszelkie otręby, płatki, siemię lniane, ostropert, kurkuma...