Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, to tak naprawdę porządki w lodówce. Wrzuciłem wszystkie resztki, nie przejmując się proporcjami. Za każdym razem pierś smakuje inaczej – zależy co jest w lodówce :)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1799
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 60
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1799
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 60
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 235
Składniki
Piersi pokroiłem na cztery części.
Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem i natarłem nimi kurczaka.
Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki, marchewkę i pietruszkę w talarki, a paprykę w paski. Miałem zamrożoną fasolkę więc dorzuciłem garstkę. Całość wymieszałem z posiekanymi liśćmi pora i dodałem do kurczaka.
Piekłem około 30 minut w 180 stopniach. Był sezon na świeży szczypiorek, więc całośc posypałem szczypiorkiem zamiast koperku, czy natki...
Przemycamy zdrowie: Do takiego dania można przemycić wszystko. Nadają się wszelkie otręby, płatki, siemię lniane, ostropert, kurkuma...