Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, to tak naprawdę porządki w lodówce. Wrzuciłem wszystkie resztki, nie przejmując się proporcjami. Za każdym razem pierś smakuje inaczej – zależy co jest w lodówce :)
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 289
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 289
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Składniki
Piersi pokroiłem na cztery części.
Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem i natarłem nimi kurczaka.
Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki, marchewkę i pietruszkę w talarki, a paprykę w paski. Miałem zamrożoną fasolkę więc dorzuciłem garstkę. Całość wymieszałem z posiekanymi liśćmi pora i dodałem do kurczaka.
Piekłem około 30 minut w 180 stopniach. Był sezon na świeży szczypiorek, więc całośc posypałem szczypiorkiem zamiast koperku, czy natki...
Przemycamy zdrowie: Do takiego dania można przemycić wszystko. Nadają się wszelkie otręby, płatki, siemię lniane, ostropert, kurkuma...