Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na kurczaka. Mięso przygotowane w ten właśnie sposób jest bardzo kruche i soczyste. Polecam!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Kurczaka lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj czosnkiem. Posól i popierz z każdej strony. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż mięso. Śmietanę połącz z majonezem. Dodaj ser. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Tak przygotowaną mieszanką posmaruj mięso. Piecz w 185 stopni C przez ok. 45 minut.