Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka pod pierzynką curry

Piersi z kurczaka pod pierzynką curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3507

Dodano:

Odsłon: 2519

Pyszny pomysł na kurczaka. Mięso przygotowane w ten właśnie sposób jest bardzo kruche i soczyste. Polecam!

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj czosnkiem. Posól i popierz z każdej strony. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż mięso. Śmietanę połącz z majonezem. Dodaj ser. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Tak przygotowaną mieszanką posmaruj mięso. Piecz w 185 stopni C przez ok. 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń