Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak w ciekawym sosie na kolorowo.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1944
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1944
Składniki
Piersi z kurczaka marynujemy przez minimum godzinę w sosie ajvar - 3 - 4 łyżki. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy razem ze zmiażdżonym czosnkiem przez 4 minuty. Dodajemy pozostały ajvar, pomidory z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę cukinię. Doprawiamy do smaku. Gotujemy przez ok. 7 minut.
Zamarynowanego kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku przez około pół godziny.