Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "„Pijany” łosoś w paście koperkowej"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 549
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 607
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 549
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 607
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Składniki
45 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 6 zł • Przepis na 2 porcje
Musztardy, sól i gin mieszam i tą marynatą smaruję łososia ułożonego na folii aluminiowej. Posypuję go posiekanym koperkiem i układam na wierzchu plasterki cytryny. Owijam folią aluminiową i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Piekę łososia ok. 25 min w temp. 180°C.
Koperek, migdały, oliwę, sok z cytryny miksuję w blenderze. Doprawiam solą i pieprzem. Pastę przekładam do foremek-serc, a następnie wykładam ją na talerze i dekoruję migdałami.
Bagietkę kroję na kawałki o szer. ok. 2 cm. Rumienię je na złotobrązowy kolor na suchej patelni grillowej. Łososia i bagietkę układam obok serc z pasty koperkowej.
Prosty, szybki do zrobienia i przede wszystkim zdrowy. Wyśmienity i wygląda elegancko. Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie